Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι μισθοί φτώχειας συνεχίζονται...

Κι ενώ η Κυβέρνηση, χωρίς κανένα ίχνος επαφής με την πραγματικότητα, ετοιμάζεται να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις υπάλληλων και συνταξιούχων για να φέρει την έξοδο απ'την κρίση (!!!!!!!!) και την ανάπτυξη (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπάρχει υπάλληλος που πληρώνεται με βασικό μισθό 162.812€ ετησίως !. Διαιρώντας το με το 12 μας κάνει περίπου 13,568 € κάθε μήνα. (Δεν το διαιρώ με το 14, γιατί σε συμβάσεις τέτοιου τύπου, ο "συμβασιούχος" δε λαμβάνει δώρα και το ποσό διαιρείται με το 12 κι όχι με το 14). Λίγο παραπάνω απ' όσα παίρνω εγώ ο κοπρίτης σ' ένα χρόνο.



Βέβαια, ένα στέλεχος γραφείου Υπουργού που έχει τέτοιες απολαβές σε μετρητά, σίγουρα θα έχει κι άλλες τόσες σε είδος. Δύο - τρία κινητά, αυτοκίνητο, βενζίνες πληρωμένες κι ο Θεός ξέρει τι άλλο.
Κατά τ' άλλα οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ρίξει το κράτος έξω αγαπητέ Πάγκαλε;
Για ένα πράγμα μόνο απορώ κι εξίσταμαι: Τα ανδρείκελα των Εβραίων, Αμερικάνων και Γερμανών τοκογλύφων που τσεκάρουν κάθε λίγο και λιγάκι την οικονομία μας, αυτό δεν το είδαν; Λίγο ακόμα και θα τους έβγαζε το μάτι τέτοιος μισθός στο Δημόσιο.
Αλλά τι περιμένετε; Όπως λέει κι ο λαός μας "Κόρακας κοράκου μάτι δεν το βγάζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: