Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι ικανοί και οι ανίκανοι.

Είναι γνωστό τοις πάσοι πως ο ικανός και σωστά σκεπτόμενος άνθρωπος σπάνια πέφτει σε ατοπήματα. Κι αυτό διότι με την ικανότητα που διαθέτει, μπορεί να καταστρώσει μια στρατηγική, να προβλέψει τι αντίκτυπο θα έχει η κάθε κίνησή του και τελικά να βρει τον τρόπο να ελιχθεί ώστε να πετύχει το ποθητό αποτέλεσμα, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Κάτι σαν τον Μέγα Αλέξανδρο, το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη κ.α.

Απ' την άλλη μεριά υπάρχει η πάντοτε υπολογίσιμη δύναμη των ανίκανων. Ο ανίκανος άνθρωπος, λόγω έλλειψης ικανότητας και σκέψης, προτιμά να προχωρά χωρίς στρατηγική, χωρίς να σκέφτεται τον αντίκτυπο των πράξεών του και με μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας στο στόχο του. Κάτι σαν τον φερόμενο ως Πρωθυπουργό μας και τους Υπουργούς του.

Κλασικό παράδειγμα ανικανότητας μπορούμε να δούμε στον φερόμενο ως Πρωθυπουργό μας και στους υπουργούς των πρωτοκλασσάτων υπουργείων. Αρχίζοντας από το γραφικό "Λεφτά υπάρχουν" του Jeffrey, και φτάνοντας στις μειώσεις μισθών (Παπακωνσταντίνου) , στις συγχωνεύσεις σχολείων (Διαμαντοπούλου), στο χάλι του ΙΚΑ, των ταμείων και των νοσοκομείων (Βασιλάκης Καΐλας συγνώμη Λοβέρδος), στις (ας γελάσω) "ρυθμίσεις" για τους ημιυπαίθριους (Μπιρμπίλη) και στα τόσα άλλα που ζούμε καθημερινά.

Βέβαια, ας μην τους τα προσάψουμε όλα. Τι φταίνε κι αυτοί; Ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές της λέσχης Bilderberg, των απανταχού Εβραίων και της γελάδας του 3ου Ράιχ, οι οποίοι βέβαια δεν τους επέλεξαν τυχαία για να τους καβαλήσουν στο σβέρκο. Ήξεραν πως ο ΓΑΠ σαν ανίκανος κι ο ίδιος θα διάλεγε και τους πιό ανίκανους να έχει στην κυβέρνησή του.

Το κακό βέβαια είναι ότι τη νύφη την πληρώνουμε οι μαλάκες. Εμείς δηλαδή που τους επιλέξαμε να μας κυβερνούν και που τους επιτρέπουμε να μας κάνουν όλα όσα μας κάνουν, αντί να τους διώξουμε όλους "δια πυρός και σιδήρου, εξαγνίζοντας την Ελλάδα" όπως είχε πει και ο Νετσάγιεφ για τη Ρωσία.

Τελικά είναι τόσο ανίκανοι, που είναι ικανοί για όλα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: